Dekbedovertrek kopen?

Wil je een dekbedovertrek kopen? Maar weet je niet welke? Laten wij dan helpen om de juiste keuze te maken. Bij iSeng heb je veel keuze als het gaat om dekbedovertrekken. Veruit de populairste zijn de katoenen dekbedovertrekken. De voordelen van de dekbedovertrekken in katoen zijn o.a. dat het heerlijk zacht aanvoelt omdat het een natuurlijke stof is. Bij iSeng kan je je dekbedovertek kopen in verschillende kleuren , prints en kwaliteiten.Dekbedovertrek bestellen?

Voordelen van een dekbedovertrek katoen

Katoen is altijd een poplaire en gewilde kwaliteit. Het is een natuurlijk materiaal wat warmte regulerend is, ademt, en vocht absorbeert. Dat komt jouw nachtrust allemaal ten goede. Daarnaast  heb je katoen in verschillende kwaliteiten en dus ook in verschillende prijsklassen. Zo is de renforcé qua prijs iets goedkoper dan de katoen satijn en de katoen percal.  De percal is wat fijner geweven dan de renforce, en dat geldt ook voor de satijn. Dat geeft dan ook weer een voordeel , omdat er genoeg keuze is voor elke portemonnee.

Verschillende soorten dekbedovertrek katoen

De meest populaire soort dekbedovertrek is die van 100% katoen. Er zijn verschillende soorten katoen. Percal katoen, katoen satijn, jersey katoen, katoen flanel. Genoeg keuze. Iedere soort katoen voelt net iets anders aan en heeft zijn voor- en nadelen. Bij iSeng bieden wij dekbedovertrekken aan in:
Katoen
Katoen satijn
Percal katoen

Verschillende soorten katoen? Ja er zijn meerdere “soorten” katoen. Welke soorten zijn er dan allemaal? Zoals hierboven beschreven, hebben we bij iSeng dekbedovertrekken gemaakt van katoen renforcé, katoen satijn en katoen percal. Wat is dan het verschil tussen katoen renforcé, katoen satijn en katoen percal?
Katoen renforcé wordt geweven in een platbinding waardoor het stevig aanvoelt wat deze kwaliteit weer duurzaam maakt.
Katoen satijn wordt geweven in satijn binding, en wordt gekenmerkt door een gladde en glanzende afwerking. Het krijgt hierdoor een luxe uitstraling en voelt zijdezacht aan op de huid.
Katoen percal wordt wat losser geweven dan katoen satijn. Het is geweven met meer draden dan gewone katoen maar ook met fijnere draden. Dat maakt het een luxere katoen, maar met de eigenschappen van “gewone” katoen. Zo is er dus voor iedereen een keuze!